Suoraviivainen yritysjärjestelyprosessi

Olli Kaukonen

Tausta


Suomalainen teollisuuseristys- ja telinekonserni, Saimaa Group, on kasvanut kovasti viime vuosien aikana strategiansa mukaisesti. Konserni on havainnut yrityskaupat tehokkaana tapana kasvaa aiemmin hyvin fragmentoituneessa markkinassa.

Projekti

Saimaa Group osti Pept Oy Ab -konsernin, joka toimii muun muassa Pohjanmaalla, Kainuussa ja Ruotsissa. Yrityskauppa tarjoaa Saimaa Groupille välittömän mahdollisuuden laajentaa ja kehittää palveluntarjontaansa koko Saimaa Group -konsernin voimin niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Spring Advisor toimi kokonaisvaltaisesti Saimaa Groupin taloudellisena neuvonantajana sisältäen myös taloudellisen ja kaupallisen due diligence -tarkastelut, joissa arvioitiin liiketoiminnan kannattavuutta ja taloudellista tilaa, tulevaisuuden potentiaalia sekä sopivuutta Saimaa Groupin näkökulmasta.

Spring Advisor hallinnoi projektia ja tuki Saimaa Groupia ostoprosessin kaikissa vaiheissa sekä yrityskaupan rahoituksen järjestämisessä.

Lopputulema

Suoraviivaisen yritysjärjestelyprosessin myötä Saimaa Group toteuttaa konsernistrategiaansa erinomaisesti jatkamalla vahvaa kasvuaan Suomessa ja laajentamalla toimintaansa Ruotsiin.

Spring on tukenut Saimaa Group -konsernia kaikissa sen viidessä yritysostossa viimeisen 4 vuoden aikana. Konserni on näillä yritysostoilla ja orgaanisesti kasvattanut kannattavasti liikevaihtoaan vajaasta 15 miljoonasta n. 100 miljoonaan euroon. Saimaa Group on Suomen suurin teollisuuseristys- ja telinekonserni.

Lue lisää:
https://pept.fi/2021/05/11/saimaa-group-oy-on-ostanut-pept-oy-ab-konsernin/