Spring Academy – Q&A: Kokemuksia harjoittelujaksosta Springillä

Emma Villeneuve

Minkälaista on työskennellä Spring Advisorilla? Miten aikaisemmat traineet ovat kokeneet harjoittelun?

Kolme Springillä työskennellyttä liikkeenjohdon konsultoinnin harjoittelijaa vastaavat sinua askarruttaviin kysymyksiin ja reflektoivat aikaansa meillä. Vastaajina toimivat Ellen, Roni ja Roosa!

Kuka olet ja milloin olit traineena Springillä?

Ellen: Viimeistelen tuotantotalouden maisteriopintojani Aalto yliopistossa. Olin traineena Springillä syksyllä 2020.

Roni: Nimeni on Roni Luokkamäki ja olin Springillä harkassa syksyllä 2021. Taustalla mulla on kauppatieteen opintoja Yhdysvalloista ja Suomesta, ja par aikaa viimeistelen gradua Hankenilla.

Roosa: Olen Roosa Puro, tänä keväänä valmistuva kauppatieteiden maisteri Aallosta, pääaineena rahoitus. Tein harjoittelujaksoni Springillä keväällä 2021.

Minkälaiset fiilikset jäi traineejaksosta?

Ellen: Minulle jäi todella hyvät fiilikset traineejaksosta. Pidin erityisesti siitä, kuinka paljon Springiläiset panostivat oppimiseeni traineejakson aikana. Olin myös yllättynyt kuinka nopeasti tunsin olevani tärkeä osa tiimiä.

Roni: Trainee-jaksosta jäi pelkästään positiiviset fiilikset. Saapuessani minulla oli korkeat odotukset jaksoa ja Springiä kohtaan; enkä joutunut pettymään.

Trainee-jakso osoittautui menestyksekkäästi useista syistä. Uskon, että useat näistä syistä voidaan kiteyttää yhden periaatteen alle: Springillä trainee-ohjelmasta ja harkkareista todella välitetään. Käytännössä tämä näkyi esimerkiksi siinä, että rekrytointiprosessi on selkeä ja tehokas, tiimi ottaa harjoittelijat lämpimästi vastaan, ja taitojen kehittyessä harjoittelijoita kannustetaan ottamaan lisää vastuuta.

Roosa: Traineejakso oli koherentti, kompakti ja kaikin puolin mieleenpainuva kokemus, josta jäi hyvä käsitys siitä, mitä päivittäinen työnkuva liikkeenjohdon konsulttina on. Porukan ryhmähenki oli rento ja motivoiva, mikä teki traineejaksostani entistä paremman.

Minkälaisia työtehtäviä pääsit tekemään Springillä?

Ellen: Työskenteli pääosin strategisissa projekteissa, joissa kokemusta kertyi energia-alan hinnoittelustrategiasta sekä tuottavuuden kehittämisestä terveydenhuoltoalalta. Lisäksi olin mukana Springin sisäisessä kehityshankkeessa, jonka kautta pääsin tutustumaan Spring toimintatapoihin entistä tarkemmin.

Roni: Projektit, joissa olin mukana pitivät sisällään strategian kehitystä sekä liiketoiminnan myyntipotentiaalin arvioimista. Työtehtäväni näissä projekteissa olivat monipuoliset. Keräsin dataa, työstin analyysejä ja materiaaleja, olin mukana asiakastapaamisissa sekä haastattelin asiakkaita ja sidosryhmiä.

Roosa: Neljän kuukauden aikana pääsin mukaan sekä muutamaan asiakasprojektiin että organisaation sisäiseen kehitystyöhön. Työskentelin mm. markkinatutkimuksen, omistaja- ja hinnoittelustrategiaprojektien parissa. Näissä projekteissa työtehtäviini kuului tiedonhaku, myyntimateriaalien edistäminen ja datan mallintaminen.


Kuvaile Springin porukkaa ja kulttuuria lyhyesti omasta näkökulmastasi

Ellen: Springiläiset ovat hauskoja ja rohkaisevia! Springillä on hyvä tasapaino tekemisessä, sillä haastavat työtehtävät on yhdistetty rentoon ilmapiiriin.

Roni: Tiimi Springillä erittäin ammattimainen muttei lähtökohtaisesti vakava. Työt tehdään tunnollisesti ja laadukkaasti, kuitenkin huumoria ja hauskanpitoa unohtamatta.

Springin kulttuurissa korostuu vastuu ja vapaus. Työajat ja -tavat Springillä ovat joustavat, mikä mahdollistetaan sillä, että jokainen tiimissä kantaa vastuun omasta työstään.

Roosa: Springiläiset ovat luonteeltaan positiivisia, motivoituneita ja sekä fyysisesti että henkisesti yhtä isoa tiimiä. Yhteishenki onkin yrityksellä erittäin lämmin, kannustava ja kehityskeskeinen. Kulttuuri lähtee ihmisistä ja mielestäni se pitää Springillä täysin paikkansa.  

Vinkkejä miten valmistautua Springin haastatteluihin?

Ellen: Harjoittele case -tilannetta, jotta pystyt rentoutumaan ja olemaan oma itsesi haastattelussa. On toki tärkeää, että pystyt strukturoidusti kertomaan ajatuksesi, mutta haastattelussa painoarvoa annetaan myös ns. pehmeimmille asioille, kuten millainen tyyppi olet ja miten sovit Springin tiimiin.

Roni:

  • Erittele selkeästi syyt miksi olet hakemassa kyseiseen yritykseen

Selkeällä syiden erittelyllä ei vain mahdollista haastattelijan vakuuttamista haastattelutilanteessa vaan myös antaa hakijalle paremmat lähtökohdat arvioida, kuinka halukas on oikeasti työskentelemään kyseisessä yrityksessä.

  • Perehdy kirjanpidon, valuaation, M&A:n, jne. fundamentaaleihin

Fakta on, että työskentely liikkeenjohdon konsulttina vaati vähintäänkin ylätason ymmärrystä näistä käsitteistä, mikä vuoksi niihin liittyviä kysymyksiä esitetään haastattelussa. Hyvä tapa valmistautua on lukea investointipankkitoimintaa käsittelevää oppikirjaa esim. ”Investment Banking: Valuation, Leveraged Buyouts, and Mergers and Acquisitions”.

  • Harjoittele case-kysymyksiä kaverin kanssa

Casen ratkaisemisen jälkeen kannatta reflektoida kaverin kanssa mikä tilanteessa meni hyvin ja mihin jäi vielä kehitettävää. Lisäksi kannattaa myös etukäteen pähkäillä mistä viitekehyksestä minkäkin tyyppistä ongelmaan kannattaa lähestyä.

Roosa: Haastatteluun kannattaa valmistautua sekä treenamalla monipuolisesti caseja että harjoittelemalla erilaisia fit-kysymyksiä. Casetyypeissä kannattaa hakea inspiraatiota Springin kotisivuilta. Ennen haastattelua on myös erittäin tärkeää tutustua Springiin yrityksenä ja miettiä, miksi haluaa työskennellä konsulttina, miksi hakee juuri Springille ja mitä lisäarvoa voisi itse tuoda tiimiin.

Haku Spring Academyyn on nyt auki

Haku Spring Academyyn on tällä hetkellä käynnissä ja päättyy 27.3. Spring Academyyn voit tutustua tarkemmin täältä esitteen muodossa, jossa avaamme muun muassa tehtäviä, tavoitteita sekä rekryprosessin kulkua.

Hakuilmoituksen löydät täältä!

Ota meidät seurantaan myös somessa, jotta pysyt kyydissä ja ajankohtaisissa aiheissamme mukana!