Ina Laurila – Unelmatyöpaikka Esplanadilla

Emma Villeneuve

Matka maakunnasta Esplanadille

Aloitin Springillä harjoittelijana syksyllä 2019. Opiskelin tuolloin vielä Lappeenrannassa LUT-yliopistossa ja kirjoitin graduani. Jäin heti harjoittelujakson jälkeen töihin, vaikka graduni oli edelleen kesken. Tein töitä ja opiskelin samanaikaisesti lähes puolitoista vuotta, ja lopulta valmistuin kauppatieteiden maisteriksi rahoituksen pääaineesta loppuvuodesta 2020. Opintojen päättäminen tähän olisi kuitenkin ollut liian helppoa, ja jatkan opintoja vielä data-analytiikan parissa tuotantotalouden DI-ohjelmassa.

Springille päädyin oikeastaan sattumalta, sillä en varsinaisesti etsinyt töitä kouluni ollessa tuolloin vielä kesken. Mutta kun tuttavani kertoi minulle tällaisesta mielenkiintoisesta start-up-henkisestä konsulttiyhtiöstä nimeltä Spring Advisor, ja vinkkasi minusta myös heille, en aikonut jättää tilaisuutta käyttämättä. Tiesin, kuinka kova kilpailu parhaista harjoittelupaikoista oli.

Yliopistossa puhuin ystävilleni liikkeenjohdon konsultoinnista, ja pauhasin koulumenestyksen tärkeydestä. Ura konsultoinnissa tuntui silti kaukaiselta haaveelta, sillä maakuntayliopistossa olin kaukana Esplanadin konsulttikeskittymästä. Koin paineita siitä, etten ollut rahoituksen maisteri Aallon kauppakorkeakoulusta, sillä olin ymmärtänyt, että isot konsulttifirmat valitsevat työntekijänsä helsinkiläisistä yliopistoista parhaiden keskiarvojen joukosta. Totuus kuitenkin on, että hakijoita ei vain ole maakunnista, mikä vääristää tilastoja. Haluaisinkin rohkaista kaikkia opiskelijoita taustaan katsomatta hakemaan unelmatyöpaikkaansa. Ainakin meille Springillä taustaa tärkeämpiä ovat asenne ja kiinnostus oppia. Etsimme porukkaamme hyviä tyyppejä eri taustoista – sellaisia, joiden kanssa on kiva tehdä töitä. Hyvä esimerkki tästä on uusien työntekijöiden haastatteluprosessimme, johon osallistuu lähes puolet yhtiön työntekijöistä, jotta mahdollisimman moni pääsisi tutustumaan ehdokkaaseen, ja vastavuoroisesti tämä pääsee tapaamaan mahdollisia työkavereitaan jo etukäteen.

Kaikissa edellisissä työpaikoissani minulla on ollut tunne, että haluan urallani eteenpäin, mutta Springillä minulla ei ole kiire mihinkään (paitsi töihin ajoittain). Yhtiön kehittyminen ja keskeneräiset opintoni kuitenkin varmistavat, että paikallaan ei voi pysyä. Odotan innolla, miten voin hyödyntää analytiikan opintojani työssäni. Erityisesti isojen datamassojen käsittely helpottuu Pythonilla, joka tarjoaa Exceliä järeämpiä aseita ja uusia työkaluja datan analysointiin: esimerkiksi klusteroimalla yhtiön X asiakasdataa voidaan helposti tunnistaa käyttäjäryhmiä ja logistisella regressiolla ennustaa asiakaskäyttäytymistä näissä ryhmissä.  Tavoitteeni on valmistua tuplamaisteriksi ennen 30-vuotissyntymäpäivääni. Tuohon on nyt noin kaksi ja puoli vuotta aikaa – wish me luck.