Springin viisi vuotta

Ville Sailas

Vuosi 2022 tuo tullessaan Springin matkamittariin viisi vuotta. Yhtiön perustamisasiakirjat allekirjoitettiin 27.2.2017, ja pari viikkoa myöhemmin Spring Advisor Oy rekisteröitiin virallisesti kaupparekisteriin. Juhlallisuuksien lisäksi tämä antaa mahdollisuuden vilkaista peruutuspeiliin, mutta mikä innostavinta, kurkistaa hieman myös tulevaisuuteen.

Spring yhtiönä perustettiin viisi vuotta sitten, mutta perustajanelikon yhteenlaskettu kokemus neuvonantoliiketoiminnasta taisi jo tuolloin olla yhteenlaskettuna 50 vuoden luokkaa. Ja nyt 20 vuotta enemmän. Puhumattakaan noin tusinan matkan varrella mukaan liittyneiden uusien kollegoiden maileista.

Spring on kasvanut ja vakiinnuttanut paikkansa nopeasti muutaman henkilön start-upista luotetuksi ja arvostetuksi yhtiöksi vaativalla, ylimmän johdon ja omistajien neuvonannon pelikentällä. Havaintoihini perustuen uskallan väittää, ettei vastaavaa tapahdu järin usein. Miksi olemme onnistuneet?

Näen tähän kolme syytä. Ensiksikin mainitsemani kokemus – tätä tarvitaan työssämme, ehdottomasti. Mutta se ei riitä. Tarvitaan lisäksi nälkää ja sisua menestyä. Halua ja paloa olla ei vain hyvä, vaan paras. Ja kolmanneksi, suunnitelmallisuutta. Systemaattista työmme ja osaamisemme kehittämistä askel kerrallaan.

Mitä nämä kolme tekijää aikaansaavat? Laadun. Ja laatu on se, mihin me Springissä olemme uskoneet alusta asti. Pysymällä uskollisina laadukkaalle analyysille, työlle ja johtopäätöksille, voimme auttaa asiakkaitamme tekemään parempia päätöksiä ja saamaan parempia tuloksia liiketoiminnassaan. Perustamishetkellä ajatuksemme oli tuoda aiempaa laadukkaampi neuvonanto aiempaa laajemman asiakaskunnan ulottuville.

Tämä ei ole ollut helppo missio, eikä ole tapahtunut sormia napsauttamalla. Mutta kun nyt katson vaikkapa vaikuttavaa asiakaslistaamme, asiakaspalautteitamme tai useita toimeksiantoja kanssamme tehneitä asiakkaitamme, voin sanoa, että olemme onnistuneet. Vain viidessä lyhyessä vuodessa olemme asemoineet itsemme alojensa johtavien yritysten ja näiden omistajien kumppaniksi ja olemme tunnettuja osaamisestamme, asiantuntemuksestamme, kovasta työstämme, tuloksistamme ja korkeasta palvelutasostamme ja sitoutuneisuudestamme.

Matkamme on silti vasta alussa, ja meillä on vielä paljon saavutettavaa ja tehtävää. Näen tulevaisuutemme kirkkaana. Miksikö? Koska perustamme on niin vahva: toiminta-ajatuksemme, kulttuurimme, toimintamallimme, suunnitelmamme, ihmisemme ja sitoutumisemme asiakkaisiin. Ei ole epäilystäkään, etteikö näillä eväillä kasvumme voi jatkua.

Kiitos kaikille työntekijöille, asiakkaille, kumppaneille, perheille ja ystäville – sitoutumisenne ja tukenne on ollut korvaamatonta. Olen optimistinen tulevaisuuden suhteen, ja toivon että tekin olette, maailman myllerryksestä huolimatta. Olen luottavainen, että seuraavat viisi vuotta ovat vielä jännittävämmät kuin menneet viisi ja että Springin menestys saa jatkoa. Millaista, sen aika näyttäköön!