Ville Sailas

Ammattitaito

Ville on Spring Advisorin perustajajäsen ja yksi kokeneimmista asiantuntijoistamme. Vuosien saatossa hänelle on kertynyt laaja-alainen osaaminen liikkeenjohdon konsultoinnista. Ihmisten ja toimeksiantokokonaisuuksien johtaminen sekä projektien laadukas, mutta tehokas organisointi on Villen erikoisalaa.

Ville auttaa asiakkaita laajasti arvonmuodostuksen risteyskohdissa, strategisissa ja toiminnallisissa kysymyksissä sekä yritysjärjestelyissä ja -rahoituksessa. Vuosien aikana Ville on neuvonut yritysten omistajia, hallituksia ja ylintä johtoa sekä pääomasijoittajia, joiden taustat ovat vaihdelleet perheomisteisista yrityksistä isoihin pörssilistattuihin yrityksiin, aikaiseen kasvuvaiheeseen tähtäävistä sijoittajista suuriin buyout -rahastoihin ja start-upeista kaupunkeihin, kuntiin ja valtion virastoihin.

Filosofia

Villen työskentely perustuu luottamuksen rakentamiseen samanaikaisesti faktapohja ja kokonaisuudet ymmärtäen. Faktojen tärkeys korostuu, kun toimeksiantojen kohteena on poikkeuksetta strategisesti ja taloudellisesti tärkeitä valintoja, päätöksiä ja muutoksen johtamista.Analyyttisyyden, suurten linjojen ja ihmisten ymmärtäminen lukeutuu Villen vahvuuksiin.

Tausta

Neuvonantokokemusta Villeltä löytyy yli kaksikymmentä vuotta. Hän on toiminut kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden neuvonantajana merkittävissä strategisissa ja operatiivisissa hankkeissa sekä ollut tärkeässä osassa kymmenissä onnistuneissa yritysjärjestelyissä, joiden arvot ovat vaihdelleet muutamasta miljoonasta yli miljardiin euroon.

Ennen Spring Advisorin perustamista Ville toimi osakkaana toisessa konsultointiyrityksessä vastuullaan strategia- ja yrityskauppatoimeksiannot. Ennen tätä Ville työskenteli analyytikkona, minkä lisäksi häneltä löytyy kokemusta myös pankki- ja rahoitussektorilta.

Ville on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) pääaineenaan rahoitus. Hän on lisäksi opiskellut arvopaperi- ja yritysjuridiikkaa täydentääkseen ammatillista osaamistaan.