Mikko Laitinen

Ammattitaito

Mikko on alkuperäinen Springiläinen ja yksi neljästä perustajajäsenestä, joka omaa yli 20 vuoden kokemuksen konsultoinnista. Mikko nauttii haastavien strategisten ongelmien ratkaisemisesta yhdessä tiimin ja asiakkaiden kanssa. Hän on innoissaan päästessään hyödyntämään moderneja menetelmiä ja innovatiivista ajattelua yhdistettynä pitkään kokemukseen, joiden avulla käytännöllisyys ja lisäarvo ei ole vain sanahelinää, vaan totisinta totta. Mikko omaa väkevän kokemuksen teleoperaattori-, IT- ja logistiikan aloilta, tuoden aimoannoksen olennaista osaamista Springin tiimiin.

Mikko kehittää vahvasti Springin liiketoimintaa luoden asiakkuuksia sekä tunnistaen monipuolisesti uusia mahdollisuuksia. Mikkoa inspiroikin työssään uudet asiat ja hän innostuu monenlaisista erilaisista asioista sekä projekteista. Trendien, isojen asioiden muutokset, niiden tunnistaminen ja oppien vieminen käytäntöön on Mikon vahvuus, mutta myös suurin mielenkiinnon kohde.

Filosofia

Mikolla on polttava intohimo uudenlaiseen konsultointiin sekä toimintatapoihin, joilla pyritään välttämään konsultoinnin perinteisiä ”haasteita”. Ihmisläheinen ja inhimillinen kulttuuri on keskiössä niin oman tiimin kuin asiakkaidenkin kanssa työskennellessä. Ei ole olemassa vain yhtä totuutta, vaan kokonaisuus ratkaisee huomioimalla toimintaympäristön sekä itse toiminnan. Liiketoiminnan kehittäminen vaatii rohkeutta sekä kriittistä tarkastelua, jota peilataan niin positiivisiin kuin negatiivisiin kokemuksiin. Ajattelun ja tekemisen keskiössä on kuitenkin aina konkreettiset toimenpiteet, jotka varmistavat asiakkaan pitkän aikavälin menestyminen.

Tausta

Mikolla on yli 20 vuoden kokemus strategianeuvonannon parista useilta eri toimialoilta muun muassa NAGlla sekä Omnitelellä. Uransa aikana Mikko on ollut mukana käynnistämässä ja toteuttamassa merkittäviä hankkeita strategiakehityksen, yritysjärjestelyiden sekä liiketoiminnan kehityksen saralla. Mikon aikaisempiin työtehtäviin lukeutuu Team Leader -positio, jossa hän oli vastuussa useista koti- ja ulkomaalaisista tietoliikenteen liiketoiminnan suunnittelu- ja käynnistysprojekteista. Lisäksi Mikko on toiminut myynnin ja johdon rooleissa mm. IT-startupeissa.

Mikko on valmistunut diplomi-insinööriksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) pääaineenaan sähkötekniikka. Mikko on myös opiskellut liiketoimintajohtamista Henley Management Collegessa.