Aapo Mäntyvaara

Ammattitaito

Aapo liittyi Springiin tammikuussa 2023 tuoden mukanaan asiantuntemusta tuulivoimasta sekä liikkeenjohdon konsultoinnista.

Häntä kiinnostaa erityisesti yritysten välinen kilpailudynamiikka; taloustieteilijän tausta auttaakin häntä ymmärtämään yritysten, niiden kilpailijoiden, sekä talousympäristön välistä vuorovaikutusta.

Yrityksen ulkoiset tekijät, kuten jatkuvasti muuttuvat taloussuhdanteet ja niiden vaikutukset eri toimialoihin, asettavat yrityksen kellumaan ulkoisten voimien ristiaallokkoon. Aapo näkee, että yritys voi luoda ja toteuttaa strategiansa erinomaisesti vain navigoimalla ympäristössään onnistuneesti.

Filosofia

Kuten liiketoiminnassa, myös elämässä Aapo näkee tärkeäksi keskittyä hallittavissa oleviin asioihin, kuitenkin huomioimalla ympäristönsä samalla.

Hän on intohimoinen erilaisten urheilun harrastaja aina lapsuuden mäkihypystä ja pesäpallosta nykyisiin vaellukseen ja painonnostoon. Golfissa hän myöntää kuitenkin olevansa toimiston altavastaaja.

Aapon mielestä merkittävimmät henkilökohtaisen kasvun askeleet otetaan kohdattaessa haasteitta yhdessä tiimin kanssa. Hän nauttii työskentelystä haastavien projektien parissa ja siksi Springin räätälöity lähestymistapa viehättääkin häntä.

Tausta

Ennen Springiin saapumistaan, Aapo kartutti kokemustaan johdon konsultoinnissa, tuulivoima- ja rahoitusalalla.

Aapo on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineenaan taloustiede ja sivuaineinaan taloustieteen kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät, rahoitus ja laskentatoimi.