Sinikka Niskanen

Ammattitaito

Sinikka aloitti Springillä keväällä 2023 ja keskittyy osana Springin strategiatiimiä pääsääntöisesti transformaatio-hankkeisiin, joissa avustamme asiakkaita tehostamaan liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti niin laajoissa, kuin fokusoidummissa muutosohjelmissa. Hänelle on kertynyt kokemusta erityisesti teollisuuden toimialalta niin strategiaan ja operatiiviseen kehittämiseen liittyvistä projekteista, kuin myös yritysjärjestelyistä sekä myynti-, että ostopuolelta.

Springin toimeksiantojen lisäksi Sinikalla on pitkä työkokemus operatiivisesta liiketoiminnan ja strategisten kumppanuuksien kehittämisestä IT- ja rahoitusalalla kansainvälisessä konsernissa – erityisesti liiketoimintaprosessit ovat Sinikan vahvuusaluetta.

Filosofia

Sinikka uskoo yhteistyön voimaan, pureutuu yksityiskohtaisesti uusiin tilanteisiin ja pyrkii saamaan esiin haasteiden keskeiset juurisyyt, joita lähdetään alusta saakka yhdessä ratkomaan jokaisen vahvuuksia hyödyntäen. Hän tietää kokemuksesta, että pienilläkin yksityiskohdilla voi joskus olla suuri merkitys ja näkee tärkeäksi monipuolisen tarkastelun kokonaisuuksia kehitettäessä, johon kaikki pääsevät antamaan panoksensa.

Kiinnostus operatiivisen tehokkuuden parantamiseen näkyy myös vapaa-ajalla urheiluharrastuksen parissa, jossa jatkuva kehittyminen tapahtuu tavoitteellisella, systemaattisella ja fokusoidulla tekemisellä – sekä hyvällä yhteistyöllä hauskanpitoa unohtamatta.

Tausta

Sinikka on työskennellyt kaupallisella alalla jo lähes 20 vuotta, joista 3stepIT:llä yli 15 vuoden ajan eri asiantuntijarooleissa, mm. tuotepäällikkönä ja rahoitustiiminvetäjänä. Kansainvälinen työympäristö, taloushallinto, tuote- ja prosessihallinta, sekä liiketoiminnan kehittäminen toimintamallien tehostamisen ja skaalaamisen avulla ovat hänelle tuttuja asioita – lisäksi työuran alkuvaiheilta löytyy kokemusta mm. suoramyynnistä ja markkinoinnista.

Sinikalla on kauppatieteiden maisterin tutkinto LUT-yliopistosta, pääaineinaan strateginen rahoitus ja liiketoiminta-analytiikka. Lisäksi hän on opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa Aalto EE:ssa.